EMDR

In mijn praktijk kan men nu ook terecht voor EMDR behandeling als er klachten van angst of herbeleving zijn die samenhangen met de expertise van de praktijk.
Denk aan:  

  • Vruchtbaarheidsbehandelingen
  • Een pijnlijke punctie
  • of Mesa/Pesa/Tese behandeling.
  • Miskraam
  • Abortus.
  • Gespannen voor de bevalling

 

Eye Movement Desensitization and Reprocessing, afgekort tot EMDR, is een therapie voor mensen die last blijven houden van de gevolgen van een schokkende ervaring. Deze wetenschappelijk bewezen methode van therapie kan snel helpen bij klachten van angst of herbeleving.

Kwaliteitseisen

Ik ben geregistreerd EMDR Practicioner en aangesloten bij Samenwerkende EMDR Therapeuten Nederland.

“Zo blij dat ik nu middels EMDR behandelingen te integreren in mijn specialismen, snel verlichting kan bieden.”

Simone Hoogeveen

Waarom EMDR?

In mijn praktijk tref ik soms complexe problematiek. Gewone mensen met ingrijpende ervaringen. Om mijn cliënten goed te helpen had ik behoefte aan een methode die aanvullend was in de behandeling van klachten.  EMDR bied snel verlichting van de klachten. Informeer naar de mogelijkheden.

Een extra tool om mensen snel van hun klachten
te verhelpen.

EMDR Behandelingen bij …

Klachten na vruchtbaarheidsbehandelingen

Steeds opnieuw worden bekeken door vreemden, eendenbekken en spuiten
en een lijf doet niet wat het moet doen. Vertrouwen in je lijf kan afnemen, aanraking roept steeds meer spanning op.
Ook mannen kunnen na een Tese of Mese last hebben van herbeleving, negatief zelfbeeld of zelfs seksuele problemen hierdoor ondervinden. EMDR kan dan helpen.

Zwangerschapsverlies

Je kindje verliezen tijdens de zwangerschap of rondom de geboorte.  Soms is de ervaring pijnlijk en beangstigend geweest. De mededeling dat er iets mis is met je kindje kan als donderslag bij heldere hemel je overvallen. Traumatische ervaringen kunnen de verwerking hinderen.

Angst voor de bevalling

Een traumatische bevalling meegemaak? Dan kun je opzien tegen een volgende zwangerschap of bevalling. Een traumatische bevalling en een moeizaam herstel kan de hechting met je kindje in de weg staan. Ook als gevolg van het dokteren voor de kinderwens kunnen vrouwen als het ware herbelevingen krijgen. Infrormeer naar de mogelijkheden.

Abortus

Het vruchtje nog gezien hebben, gesprekken in de kliniek hebben opgevangen. Een abortus is een ingrijpende ervaring die daarnaast elementen kan bevatten die traumatisch kunnen doorwerkenn.

Afstand en Adoptie

Zwanger in het geheim, bevallen in het geheim, je kind krijgen en afstaan in het grootste geheim. Veel pijnlijke ingewikkelde elementen binnen het verwerken van het hebben moeten afstand doen van je kind. EMDR kan ondersteunen in het verwerkingsproces.
Geadopteerden kunnen kampen met klachten samenhangend met verlating, verwaarlozing, mishandeling. Informeer gerust naar de mogelijkheden of EMDR hierbij kan helpen.

Aanpak & werkwijze

Het doel van EMDR is het verwerkingsproces op gang brengen wat is gestagneerd waardoor klachten verminderen.

In het eerste gesprek bespreken we de klachten en de aanleiding of specifieke gebeurtenis, Daarnaast kijken we of er op dit moment zgn contra indicaties zijn om nu te starten met EMDR. Als EMDR de juiste methode blijkt zal nog uitleg volgen en is er nog ruimte voor vragen. Ook zullen we alvast 2 sessies plannen. Het is van belang dat je naar deze vervolgsessies komt, ook al zijn er geen klachten meer.

In de sessie die na de intake volgt zullen we starten met de EMDR. Vanuit de vervelende gebeurtenis zullen we in het hier-en-nu gaan werken. Dit doen we middels oogbewegingen, geluiden via een koptelefoon of kloppen op de knieën. Door deze interventies zal de herinnering aan kracht en emotionele lading verliezen.

Hoe het heeft geholpen

EMDR heeft al bij verschillende problemen geholpen.

‘Er is iets mis met uw baby’.
Na EMDR verdwenen nachtmerries en kon werk weer worden opgepakt.

Anoniem

Als gevolg van een pijnlijke punctie was terugplaatsing niet mogelijk. Door EMDR verdween de angst en spanning waardoor terugplaatsing kon plaatsvinden.

Anoniem

De zwangerschap geheim houden bracht angst en paniek. Nu is er rust.

Anoniem