Donorconceptiecounseling

Als zwanger worden alleen lukt met een donor, wanneer afstamming vragen oproept
Plan een afspraak

Is donorconceptie een optie?

Jullie hebben al een heel traject achter de rug om zwanger te raken. Of de onvruchtbaarheid van één van jullie beiden was al bekend of aan het begin van de MMM bekend geraakt.

Kiezen voor een zwangerschap middels een donor is niet zomaar een keuze.

Het is een keuze die binnen de relatie veel vragen oproept. Vooraf aan deze keuze gaat het onder ogen zien dat één van jullie beiden onvruchtbaar is. Daarmee dat één van jullie beiden niet de biologische ouder kan worden van het kind. Dat is een verlieservaring die aandacht vraagt.

Het is ook een keuze over ouderschap. die gaat niet alleen over biologisch of sociaal ouderschap. Het roept vragen op over de verschillende vormen van ouder zijn in een relatie.

Wanneer onvruchtbaarheid de relatie treft is er sprake van zowel een individueel verlies als een gezamenlijk verlies.

Met bijna 20 jaar ervaring in zwangerschapsvragen en ouderschapsvragen heb ik de juiste expertise om je te helpen.

Hoe ik help

Met mijn speciaal ontwikkelde keuze- en begeleidingsprogramma help ik je op weg bij de verwerking van het verlies van plan A. We oriënteren ons op de verschillende mogelijkheden van donorconceptie en de betekenis hiervan voor jullie kinderwens en voor  het kind.  Op welke manier wil je invulling geven aan jullie ouderschap en wat heb je nodig?

Donorconceptie programma’s

In de zorgvuldig uitgewerkte programma’s doorlopen we de 3 fasen die nodig zijn om te komen tot een zorgvuldige afweging.
Informatie, beeldvorming, verwerking en praten over soms pijnlijke gevoelens en items komen in een veilig klimaat aan de orde.
We doorlopen de fasen van Verlies, Verlangen en Vertrouwen voor het Kind.
Verlies‘ gaat in op de geschiedenis van vruchtbaarheidsbehandelingen, de onvruchtbaarheid en de relatie .
Verlangen staat in het teken van de kinderwens en de ouderschapswens. We onderzoeken verschillen en overeenkomsten in toekomstig ouderschap en partnerschap. We beantwoorden de vragen die reizen rondom het wel of niet genetisch verwant zijn.
In de laatste fase onderzoeken we de keuzes voor een donor en de voor- en nadelen voor het kind en voor jullie. We denken alvast na over wat je wanneer gaat vertellen over de conceptie en identiteit.
Aan het einde van dit traject heeft het verdriet een plek en kunnen jullie een keuze maken tav donorconceptie die past bij jullie en jullie situatie.

Werkboek

We werken aan de hand van mijn ontwikkelde werkboek. Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en uitgewerkte methodieken.
Je krijgt achtergrond informatie, en we werken met opdrachten. De opdrachten zijn ter voorbereiding of ter verwerking van je sessies.

Online community

In de besloten membership kun je afstemmen met andere stellen die donorconceptie overwegen of al verder in het traject zijn. Inbreng kan door leden zelf worden gedaan of door mij. Uiteraard zijn er wel regels over hoe we met elkaar omgaan in de community, opdat ieders privacy is gewaarborgd.

Eerst een checklist?

In mijn checklist behandel ik 5 punten om te overwegen of samen met je partner te bespreken wanneer je donorconceptie overweegt. Vraag de gratis checklist hier aan.

Simone weet met haar kritische vragen en ontwapenende karakter binnen de kortste keren een vertrouwensband te bewerkstelligen. Ik voelde me al vrij snel veilig met al mijn onzekerheden, angsten en verdriet.
En hoewel ze zeer deskundig en ervaren is, doet ze zich geen moment voor als de therapeut die alles weet. Ze durft ook haar kwetsbaarheid te laten zien door het te benoemen als ze twijfelt of ze iets wel goed begrepen heeft, zonder mij te laten twijfelen aan mezelf of aan mijn manier van communiceren.
Ze daagt uit om kritisch naar mijn eigen opvattingen te kijken, en ze stelt de moeilijkste vragen op een ontspannen manier waardoor het voor mij makkelijker is om erover te praten en de diepte in te gaan. Ik heb nogal de neiging om aan de oppervlakte te blijven en op te gaan in mijn eigen analyses, Simone zoekt naar wegen om me bij mijn gevoel te brengen zonder dat het ongemakkelijk of geforceerd voelt

Suzan

eiceldonatie

Legacy

Jullie hebben het feit dat een biologisch kind van jullie beiden niet mogelijk is, al een beetje verwerkt. Jullie kunnen er goed over praten. Maar jullie hebben veel vragen over de gevolgen van donorconceptie.

✓ drie partner relatie sessies van 1,5 uur met mij.
✓ werkbladen op maat, gebaseerd op het werkboek,  inbegrepen.

Samen met anderen

Hoe doen anderen dat nu? Hebben zij dat ook?  In dit traject ga je samen met lotgenoten aan de hand van opdrachten en werkvormen in gesprek over het verlies van een kindje van jullie beiden, over het verlangen naar een kind en over ouderschap, de donor en alle keuzes waar jullie voor staan.

✓ 3 online sessies van 1,5 uur onder begeleiding
Je ontvangt het werkboek volgens mijn ontwikkelde programma.
lid van de privé community waarin je elkaar kunt bevragen en adviseren, steunen.

Membership met gelijkgestemden.

Dit membership ‘Generation’ loopt het hele jaar door. Hier ben je welkom als je behoefte aan nog meer uitwisselen met anderen.  Met dit lidmaatschap log je elke twee weken in de online call. Steeds rond een specifiek thema is er ruimte voor uitwisseling zodat jullie tot een besluit komen rondom gezinsvorming middels donorconceptie. De membership is een omgeving waarin je in alle veiligheid kan spreken over alle vragen en overwegingen die daarbi komen kijken. Omwille van die veiligheid commiteer je je voor 2 maanden, waarna je steeds per 2 maanden kunt verlengen.

Elke 2 weken  1,5 uur.
we volgen het ontwikkelde programma.
werkboek inbegrepen
lid van de besloten community waarin je lotgenoten kunt bevragen en kunt adviseren.

We want to express very warm thanks for your work. It helped us a lot to make important steps forward in fulfilling our wish for pregnancy.

Peter and Laurie

fulfilled wish for pregnancy through a donor

Welk pakket past het beste?

Vind je het lastig te bepalen welk pakket het beste bij jou en jou situatie past?
Geen probleem!
Plan met mij een (gratis) ‘DCC Keuzegesprek’. Hierin kijken we zorgvuldig naar jullie verhaal en behoeften. Na dit gesprek weet je welk traject het beste past .

Elk pakket komt in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding vanuit de zorgverzekering.

Beeldbellen

Woon je ver weg?
Ben je lichamelijk niet in staat te reizen?
Geef het aan in de mail en je ontvangt van mij een beeldbel link. Uiteraard AVG Proof.
Zo kun je altijd terecht voor dit gespecialiseerde aanbod

Plan eenvoudig je beeldbelconsult rechtstreeks in mijn agenda.

Of gaat een van deze situaties over jou?

Statusvoorlichting

Mijn/ ons kind is verwekt middels een donor. Wanneer vertellen we hierover, hoe pakken we dat aan? Welke woorden geb gebruiken we precies? Maar ik wil niet dat mijn kind niet denkt dat ik niet de ouder ben.
Zomaar wat vragen die je bezig kunnen houden als je jouw kind wilt vertellen over diens ontstaansgeschiedenis.

Donorkind/ donor

Ik ben verwekt met hulp van een donor en heb zoek- en identiteitsvragen.
Ik heb in het verleden gedoneerd, zal ik me kenbaar maken?

En nu..?

Ons kind is geboren, maar de wolk is niet zo roze..

Nazorg

Ook in bovengenoemde situaties kun je bij mij terecht voor informatie, oriëntatie of verwerking.
Neem contact op voor meer informatie of plan een afspraak in.